Без развитие остава искането на родители на деца с увреждания за повишение

...
Без развитие остава искането на родители на деца с увреждания за повишение
Коментари Харесай

Отново няма да има увеличение на помощта за деца с увреждания

Без развиване остава настояването на родители на деца с увреждания за покачване на месечните помощи, които получават.

Размерът им се дефинира посредством държавния бюджет, само че актуализация няма от 6 години. Увеличение не е планувано и в бюджета за 2023 година, който сега депутатите разискват. 9-годишният наследник на Евдокия Велева е с 80% ТЕЛК – с тежък имунен недостиг и с разстройство на речта. Месечно получава поддръжка в размер на 450 лева „ Болестта му е характерна, той се нуждае от логопед и психолог. За да бъда добра майка и той да напредва, аз би трябвало да осигуря дневно по 100 лева За лекуването – то е поддържаща терапия с имуностимуланти, характерни витамини и високопротеинова храна. Държавната институция Здравна каса не поема нищо “, изясни пред БТВ майката на момчето.

Родителите споделят, че инфлацията е изяла средствата. И упорстват за нарастване и актуализация всяка година. За казуса са се обърнали към парламентарните групи и към министрите на финансите и обществената политика.

Срокът за оферти за изменения в бюджета изтече на 19 юли. От общественото министерство обявиха, че поддържат настояванията, само че бюджетът се приема в средата на годината при финансови ограничавания. Промени ще има, само че след разбор. На тази помощ разчитат към 26 000 деца в България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР